Sfat: echilibrați munca la teza dvs.

Top 10 Online Dissertation Editing Services of 2023 - WriteSmartly

cu alte obligații. Lucrul constant la teză și planificarea în avans vă vor oferi flexibilitate atunci când aveți nevoie de ea – timp pentru locul de muncă, alte cursuri și alte activități, inclusiv ceva timp pentru distracție!

A doua mare problemă este că viitorul tău după facultate structura disertatie master depinde de ultimul an. Acest lucru poate fi incitant, dar poate fi și emotionant. Alegerile sunt dificile din trei motive: acoperă o gamă atât de largă de posibilități; sunt noi; și au consecințe atât de mari.

Gama de opțiuni este probabil mai mare decât orice te-ai confruntat înainte, totul, de la școala absolventă la serviciul de voluntariat, de la un an de călătorie în străinătate până la orice tip de job imaginabil. Unele, cum ar fi mersul la facultatea de drept, sunt alegeri de carieră pe termen lung. Altele, cum ar fi călătoriile sau voluntariatul, sunt menite să dureze doar un an sau doi. Unele alegeri înseamnă că vei ieși din școală pentru prima dată de când aveai cinci ani.

Pe lângă toate acestea, există incertitudinea. Poate doriți un anumit loc de muncă sau doriți să mergeți la o anumită școală, dar nu sunteți sigur dacă veți primi oferta. Este posibil să nu fii sigur cât de dezirabil este acel job sau dacă vrei cu adevărat să te muți în acel oraș. Este greu de știut până nu o faci cu adevărat. Este posibil să nu fiți sigur dacă doriți să predați, să lucrați pentru o mare corporație sau să deveniți avocat. Nu ai mai făcut niciuna dintre ele până acum și nu ești sigur dacă o să-ți placă alegerea ta sau dacă o să reușești. Posibilitățile sunt interesante, chiar emoționante, dar sunt și descurajante.

Părinții și consilierii pot spune: „Alegările pe care le faci astăzi sunt importante, dar nu sunt scrise în piatră. Vei face multe schimbări pe parcurs.” Așa este – și merită să ne amintim – dar este un confort rece. Acestea sunt alegeri semnificative, unele dintre cele mai mari pe care le-ați făcut vreodată și s-ar putea să fiți îngrijorat de ele. De înțeles că așa. Sunt alegerile potrivite pentru tine? Veți primi oferta dorită? Alegerea ta se va dovedi interesantă și plină de satisfacții?

Sfatul meu este simplu și familiar. Chiar ajută să discutăm aceste probleme. Discutați-le cu prietenii și consilierii colegiului. Dacă sunteți aproape de unii profesori, veniți la programul lor de lucru și discutați despre alegerile cu care vă confruntați. Vorbește despre valorile, abilitățile și aspirațiile tale și despre modul în care acestea influențează deciziile tale. Vorbește despre ceea ce este semnificativ pentru tine, despre ceea ce faci bine și despre ceea ce îți place cel mai mult să faci. Cere reacții, sugestii.

A vorbi despre aceste probleme vă poate oferi informații utile și, la fel de important, poate diminua temerile de necunoscut. Cu siguranță te va ajuta să te gândești la alegerile tale. Cu cât faci asta mai mult, cu atât deciziile tale vor fi mai informate.

Diferențiază articolele cu prioritate ridicată de cele mai mici. Un articol merită prioritate dacă este important în sine sau dacă trebuie finalizat înainte de a putea aborda următorul element major din teza ta. Experții spun că ar trebui să te ocupi de aceste lucruri cu prioritate în primul rând în timpul zilei de lucru. Scoate-le din drum, chiar dacă sunt neplăcute (mai ales dacă sunt neplăcute). În acest fel, nu vor fi atârnate peste tine toată ziua, mici nori de vinovăție și anxietate.

Seniorii care scriu teze se confruntă cu patru tipuri de solicitări care continuă pe tot parcursul anului:

  • Cercetarea și redactarea tezei în sine
  • Ține pasul cu alte activități ale cursului
  • Îngrijirea sarcinilor zilnice normale, de la cumpărături până la plata facturilor
  • Planificarea vieții după facultate, care poate include aplicarea pentru locuri de muncă sau studii superioare, susținerea unor teste standardizate, participarea la interviuri și multe altele

Două dintre acestea – teza și planificarea postuniversitară – sunt unice pentru anul superior.

Unele dintre aceste sarcini au termene limită importante. Examenul final de economie sau chimie nu va aștepta până când finalizați următoarea secțiune a tezei. Nici termenele limită pentru aplicarea pentru facultatea de drept sau pentru școala de afaceri. Testele standardizate pentru școala absolventă – LSAT, GMAT și GRE – toate au date fixe. La fel și interviurile de angajare din campus. Trebuie să-ți adaptezi programul la ei. Cu siguranță nu le vor ajusta pe ale lor pentru tine. Deoarece teza dvs. nu va avea loc de luni de zile, este tentant să o amânați și să vă ocupați mai întâi de aceste alte chestiuni urgente.

Există într-adevăr două mari probleme aici. Una este jonglarea cu revendicările concurente în timpul tău. Trebuie să găsești modalități de a le echilibra – moduri care funcționează pentru tine. Dacă aveți interviuri de angajare săptămâna viitoare, atunci probabil că ar trebui să vă concentrați asupra tezei și a cursului săptămâna aceasta. Când urmează testele sau interviurile de angajare, informați consilierul de teză și explicați-vă că veți fi întârziat temporar.

Nu lăsați aceste întârzieri să se prelungească. Acesta este punctul crucial. O modalitate de a preveni această problemă este să-i spui consilierului tău (și ție!) exact când te aștepți să fii din nou la program. Dacă intenționați să reluați scrierea obișnuită a tezei de marțea viitoare, spuneți-vă – vouă, prietenilor și consilierului dvs. Priviți în viitor, anticipați pretențiile cu privire la timpul dvs. și planificați-vă pentru a vă ajusta.